Subsidiemogelijkheid voor plantaardige dakbaan

Voor de plantaardige dakbaan Derbipure met DUBOkeur van Derbigum, producent van dakbedekkingsmaterialen, bestaat een subsidieregeling.

Om voor een subsidieregeling in aanmerking te komen dienen deze te voldoen aan minimaal één van de duurzaamheidseisen van onderstaande keurmerken. Dit wordt aangetoond door een certificaat – met het juiste niveau – dat is afgegeven door de daartoe bevoegde instantie.

 De niet-bitumineuze dakbedekking Derbipure van Derbigum – producent van dakbedekkingsmaterialen – voldoet aan dit criterium, omdat hij het DUBOkeur heeft (uitgegeven door NIBE, Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie). AgentschapNL heeft aangegeven dat alleen renovatieprojecten in aanmerking komen voor de subsidie.

 

Inhoud subsidieregeling

Het fiscale subsidievoordeel bedraagt 6,75% van de subsidiabele kosten. Hierbij wordt uitgegaan van een bedrijfsmatige investeerder die 25% vennootschapbelasting betaalt. Daarnaast is de investering voor 75% vrij af te schrijven en voor 25% regulier, waar dit voor beleggers tot aan de WOZ-waarde mag en voor gebruikers tot 50% van de WOZ-waarde.

Als subsidiabele kosten worden die kosten aangemerkt die de investeerder betaalt aan de hoofdaannemer voor het leveren en aanbrengen. Voorwaarde is dat subsidieaanvragen binnen drie maanden na opdracht tussen investeerder / eindgebruiker en (hoofd)aannemer zijn ingediend.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Derbigum Nederland BV

Links