Volg- en blogsite over innovatief bouwproces COGreen

Woningstichting Eigen Haard, ontwikkelaar en bouwbedrijf ERA Contour, amoveerder Oranje en KOW Architectuur en Stedenbouw zijn initiatiefnemers van een innovatief sloop-, nieuwbouwproces om Stadstuin Overtoom in Amsterdam kostenneutraal klimaatneutraal te maken. Met regelmatige ‘blogs’ en ‘vlogs’ biedt een volg- en blogsite tijdens het hele bouwproces een kijkje in de keuken.

De website Volg COGreen is een initiatief van het programma Energiesprong, dat energieneutrale bouw stimuleert. Vier hoofdpersonen zijn tijdens alle fasen van het sloop- / bouwproces te volgen op een wijze die is geïnspireerd op een ‘real life soap’. Energiesprong maakt deze volgsite omdat het realiseren van  energieneutraliteit met name afhangt van nieuwe manieren van samenwerken.

 

De partijen hebben zichzelf hoge ambities gesteld (klimaatneutraal en kostenneutraal) en zijn met elkaar een innovatief proces aangegaan. De initiatiefnemers van COGreen zijn koplopers en het is volgens deze initiatiefnemers voor iedere professional leerzaam en interessant om te volgen hoe deze koplopers omgaan met de innovaties, de kansen en de obstakels die zij in het proces tegenkomen.

 

FOTO'S: Energiesprong

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links