Naar een energieneutrale woningvoorraad

Om de Nederlandse woningvoorraad in 2050 energieneutraal te krijgen moet er heel wat gebeuren. Maar voordat de route naar dit einddoel kan worden uitgestippeld, dient dit einddoel eerst helder te zijn. Hoe ziet een energieneutrale woningvoorraad er in 2050 uit? Hoe ontwikkelt de maatschappij en de gebouwde omgeving zich? Waar hebben we in de toekomst behoefte aan?

Zodra we namelijk weten waar we als samenleving naartoe willen, kan de route op weg naar energieneutraliteit worden ingezet. In de bijna veertig jaar die ons nog rest dienen er namelijk keuzes te worden gemaakt. Deze keuzes hebben betrekking op technische vragen, zoals:

 

Bij de besluitvorming gaat het natuurlijk niet alleen over technische zaken, maar weegt ook het financiële, organisatorische en politieke kader mee. Ook hier rijzen er vragen die moeten worden beantwoord om de juiste route te bepalen:

 

Doet u mee?
In opdracht van AgentschapNL gaat Builddesk een ‘Route naar een energieneutrale woningvoorraad’ opstellen, toegespitst op de corporatiesector. Via deze Blog wil Builddesk u daarbij betrekken. Uw kennis, inspirerende ideeën en inzichten kunnen hen helpen om een breed gedragen stappenplan te ontwikkelen.

Binnenkort wordt een aantal discussiestukken over dit onderwerp geplaatst en hopen de initiatiefnemers dat u gaat reageren. Dit kan vanaf nu.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BuildDesk Benelux

Links