Nominaties Daylight Award 2012 bekend

Maar liefst 64 inspirerende daglichtgebouwen hebben meegedongen naar de Daylight Award 2012, de prestigieuze kwaliteitsprijs voor het gebruik van daglicht in de architectuur. Donderdag 12 april nomineerde de jury de tien kanshebbers voor deze prijs, stuk voor stuk gebouwen met een bijzonder en innovatief gebruik van daglicht. De jury was zonder uitzondering ingenomen met de hoge kwaliteit van de ingezonden projecten.

Het is een bevestiging van de toenemende aandacht voor en kwaliteit van daglichtgebruik in de architectuur in uiteenlopende projecten. Veel projecten lieten volgens de jury een interessante relatie zien tussen de gebruiker en het daglicht, waardoor het niet eenvoudig bleek om slechts tien projecten te nomineren voor de Daylight Award 2012. Toch konden alle juryleden zich na veel discussie, vergelijken en evalueren, vinden in de nominaties.

 

Utiliteitsbouw en woningbouw

De Daylight Award 2012 wordt toegekend in twee categorieën: utiliteitsbouw en woningbouw.

De genomineerden in de categorie utiliteitsbouw zijn (in willekeurige volgorde):

De genomineerden in de categorie woningbouw zijn (in willekeurige volgorde):

 De omschrijvingen en afbeeldingen van alle ingediende projecten zijn te vinden op de website van Living Daylights.

 

Prijsuitreiking tijdens symposium Groen Licht

De komende weken staan in het teken van het selecteren van de twee winnaars. De genomineerde projecten worden door de juryleden bezocht, zodat de daglichtervaring ter plekke kan worden beleefd. Elk genomineerd project wordt tevens ingevoerd in de VELUX Daylight Visualiser, waardoor daglichtprestaties van gebouwen kunnen worden gemeten. De prijsuitreiking is op 22 mei 2012 op de Floriade, als onderdeel van het Symposium Groen licht dat wordt georganiseerd door het Knooppunt Bouwen met Groen.

Meer informatie over dit symposium is te vinden op de website van het symposium.

 

FOTO: De winnaar van vorig jaar: AL-light door Border architecture.

Deel dit artikel

permalink