Kingspan Unidek wijzigt haar productie rigoureus

In een veranderende bouwwereld ziet Kingspan Unidek kansen met een efficiëntere productie en een nieuw assortiment hellend dak elementen. De organisatie bereikte onlangs een mijlpaal door in totaal 50 miljoen kubieke meter EPS te produceren.

De overname door Kingspan Group plc. een jaar geleden heeft het Unidek goed gedaan. De wil om te investeren en innoveren resulteert nu al in een groeiende marktpositie. Zo is het marktaandeel hellend dakelementen significant toegenomen en heeft Kingspan Unidek in België een stevige marktpositie veroverd.

 

Masterplan
De innovatiedrang vindt zijn oorsprong in het nieuwe Masterplan van Kingspan Unidek, waarbij de onderneming intensief investeert in centralisatie en optimaliseren van productie. Het is een omvangrijk meerjarentraject, waarbij de productielocatie zoals de organisatie deze nu kent, rigoureus zal veranderen. De productie is momenteel veelal decentraal georganiseerd waarbij per hal een product gefabriceerd wordt. Het Masterplan beoogt minder productielocaties waar gecentraliseerd meerdere producten op een productielijn geproduceerd worden. Door het concentreren van activiteiten kunnen machines efficiënter worden ingezet, verminderen transport- en voorraadkosten en is er betere controle op processen. Ook investeert Kingspan Unidek in nieuwe machines, zodat de productiesnelheid toeneemt, de totale gebruikskosten omlaag gaan en de kwaliteit van producten toeneemt. Kingspan Unidek is positief over de toekomst en ziet veel kansen. Goede isolatie van woningen zal door meerdere factoren namelijk steeds belangrijker worden.

 

Assortiment
De bouwwereld is voortdurend in beweging; niet alleen op het gebied van energiezuinig bouwen en het Bouwbesluit, maar ook in het feit dat ondanks de verslechterde marktsituatie goede vakmensen moeilijk te vinden zijn. Hierdoor ziet Kingspan Unidek de noodzaak om ook kritisch te blijven kijken naar haar eigen assortiment en te blijven streven naar snellere en efficiëntere methoden van bouwen. Daarom komt Kingspan Unidek in het najaar van 2012 met een nieuw assortiment voor hellende daken dat voortborduurt op het succes van de Unidek Aero.

 

Over Kingspan Unidek

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optima­lisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duur­zaam. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., telt ruim 360 medewerkers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links