Duurzame Cradle-to-Cradle gecertificeerde rioleringsystemen van gres

Steinzeug-Keramo, een dochteronderneming van Wienerberger AG, is met twee productielocaties in Duitsland – één in Belgie en één in Nederland – Europa’s grootste producent van gres rioleringsystemen. Steinzeug-Keramo biedt een volledig gamma van buizen en hulpstukken aan in diameter100 mmtot en met1400 mm. Naast buizen en hulpstukken voor open sleuf toepassingen, maken ook doorpersbuizen, drainagebuizen en inspectieputten deel uit van het leveringsprogramma.

Gres bestaat al eeuwen, maar heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt in grondstoffensamenstelling, productieproces en toegepaste dichtingsystemen. Het is een hoogwaardig product, gemaakt van klei en gebakken bij 1200 graden, met als voornaamste kenmerken water en dampdicht, chemisch resistent, vormvast en bestand tegen hoge belastingen. Al deze eigenschappen leiden tot een lange levensduur. Door deze eigenschappen is gres bij uitstek geschikt voor toepassing in vrij verval rioleringen voor afvalwater, wij durven dan ook te stellen dat een goed aangelegd riool van gres de komende generaties niet hoeft te worden opgegraven. In Europa is gres nooit weggeweest, zeker in de omringende landen zoals Duitsland, België en Engeland had en heeft het product nog steeds een groot marktaandeel. In Nederland wordt gres herontdekt, in steeds meer gemeentes wordt gres toegepast.

 

De basisgrondstof klei is een natuurlijke, onbeperkt beschikbare, oppervlaktedelfstof. Met op milieuvriendelijke wijze ontgonnen klei worden met behulp van moderne productiemiddelen op efficiënte wijze hoogwaardige producten geproduceerd. Gresbuizen kunnen volledig gerecycled worden, waarmee de grondstoffenketen volledig gesloten is. Een moderne gresbuis is een combinatie van unieke materiaalkenmerken die een zeer lange levensduur garanderen.

 

Cradle-to-Cradle is voor Steinzeug-Keramo overigens geen marketinginstrument, maar een engagement om met haar producten – aangevuld met jarenlange ervaring, onderzoek en ontwikkeling – dagelijks bij te dragen aan een ecologisch, duurzaam en efficiënt waterbeheer. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links