2.500.000 euro voor de 10 mooiste projecten ‘Woningrenovatie 80%’

Het innovatieprogramma Energiesprong zoekt in de voorhoede van de markt naar renovatieprojecten van minimaal 30 woningen die een energiereductie van minimaal 80% realiseren en zodoende bijna energieneutrale woningen opleveren. Voor tien van deze projecten stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in het totaal 2,5 miljoen euro financiële ondersteuning beschikbaar. De inschrijving voor deze oproep start op 4 juni.

Betrokken partijen dienen open samen te werken: de opdrachtgever stelt functionele eisen en zoekt samen met een partnership van bouwpartijen naar het beste concept voor de woningen, waarbij de betrokken overheid faciliteert. Om die reden is inschrijven voor de oproep Woningrenovatie 80% alleen mogelijk door een consortium van betrokken partijen.

Programma Energiesprong selecteert projecten aan de hand van de criteria van de oproep en draagt deze voor aan het ministerie van BZK voor de financiële ondersteuning die wordt gegeven op basis van de gerealiseerde energiereductie. Het programma biedt het project procesondersteuning in de vorm van kennisdeling en kennismobilisatie, communicatie en monitoring.

 

Het ministerie van BZK is opdrachtgever voor het innovatie- en transitieprogramma Energiesprong. Het programma kent een scala aan initiatieven om zowel de vraag- als aan de aanbodzijde van de markt voor energieneutrale bouw en renovatie te stimuleren. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht in projecten die procesmatige en eventueel financiële ondersteuning krijgen. 

Lees hier de volledige informatie. U kunt daar ook inschrijven voor een informatiebijeenkomst op 16 mei.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links