De race om De Gouden Kikker van start

Vanaf heden is het mogelijk om uw duurzame en innovatieve (bouw)projecten aan te melden voor een nominatie voor De Gouden Kikker. De Gouden Kikker is een initiatief van Smitshoek Melles & Partners. Deze toonaangevende project- en procesmanagers in de bouw- en vastgoedmarkt willen met deze prijs de ontwikkeling van duurzaam bouwen extra stimuleren.

Een boodschap van Al Gore en de filosofie van Cradle-to-Cradle tonen de noodzaak aan tot steeds meer en noodzakelijke veranderingen. Verder wandelen op gangbare paden is geen optie; innovatieve oplossingen implementeren binnen bestaande denkwijzen en vooraf vastgelegde financiële kaders wel. Dat betekent anders denken over thema's zoals energie (nieuwe nuts), planologie (nieuwe dorpen), bouwen in de delta (droge voeten of wonen op en rond het water), bewonersparticipatie, gezondheid en wonen, et cetera.

 

De Gouden Kikker

Hiervoor roept Smitshoek Melles & Partners op voor inzendingen voor de prijsvraag ‘de Gouden Kikker’. De prijs zal worden uitgereikt aan de persoon of de organisatie die of het project dat zich positief onderscheidt in duurzaamheid. Aangemelde projecten / organisaties / personen dienen aan de volgende criteria te voldoen om voor nominatie in aanmerking te komen:

Vernieuwend

Het project dient aspecten van vernieuwing te hebben voor de Nederlandse markt: een techniek, een procesaanpak, een dienstverlening.

Opschaalbaar

Het project moet herhaalbaar zijn: op een andere locatie, voor een andere opdrachtgever.

Betaalbaar

Het project moet financieel haalbaar zijn zonder subsidie.

Realiseerbaar

Het project moet binnen de Nederlandse wet- en regelgeving uitvoerbaar zijn.

 

De winnaar van De Gouden Kikker zal bekend worden gemaakt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in november 2012.

Kijk voor meer informatie over De Gouden Kikker en voor het aanmelden van uw project op de website.

Het aanmeldingsformulier kan worden aangevraagd door een mail te sturen.

 

Partnership

Duurzaam Gebouwd is hét kennisplatform over duurzaam bouwen. In dat kader zijn Smitshoek Melles & Partners en het Platform Duurzaam Gebouwd een partnership met hen aangegaan. Zowel Smitshoek Melles & Partners als Duurzaam Gebouwd verheugen zich op deze samenwerking, die vele mogelijkheden biedt.

 

Over Smitshoek Melles & Partners B.V.

Smitshoek Melles & Partners is een ambitieus en ondernemingsgericht projectmanagement-, procesmanagement- en adviesbureau. De kracht van het bureau ligt in een pragmatische en resultaatgerichte aanpak van projecten. Het bureau geeft aan te doen waar het goed in is en is gespecialiseerd op een aantal vastgoedgebieden: gebiedsontwikkeling, maatschappelijk vastgoed, zorg, risicomanagement en utilitaire werken. Het bureau adviseert, stuurt processen aan en voert projecten uit. Iedere project- en procesmanager heeft aantoonbare ervaring en expertise in zijn vakgebied.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE

Links