Multimax 30 Ultra voor een EPC 0,6 én een smalle spouw

Saint-Gobain Isover, wereldmarktleider in isolatiematerialen, introduceert vier nieuwe diktes van Isover Multimax 30 Ultra. Deze uiterst energie-efficiënte spouwisolatieplaat maakt het mogelijk te voldoen aan de hoogste isolatie-eisen binnen de gangbare spouwmuurbreedtes. Zo is 137 mm al voldoende voor een Rc-waarde van 5,0 m2.K/W.

Met Isover Multimax 30 Ultra levert Isover als eerste en enige minerale wol producent van Nederland isolatieplaten met een uiterst lage lambdawaarde van 0,030 W/mK. In combinatie met de op de plaat aangebrachte speciaal gecoate, reflecterende aluminiumfolie, realiseert de isolatieplaat extra hoge Rc-waardes (van 4,0 tot 5,5) met beperkte isolatiediktes. En deze extra hoge Rc draagt ook weer bij aan een lagere EPC.

 

Eigenschappen glaswol zorgen voor gegarandeerde prestaties

Isover glaswol biedt tijdens de verwerking belangrijke voordelen. De flexibele, extra stevige spouwisolatieplaten zorgen namelijk voor een zorgvuldige aansluiting op het binnenblad en op de constructiedelen zoals kozijnen. Hierdoor is de kans op nadelige, thermische lekken veel lager dan bij resol- en PIR hardschuimplaten. Met Isover Multimax 30 Ultra is de opdrachtgever dus verzekerd van gegarandeerde prestaties en een duurzaam resultaat. Bovendien is glaswol sneller en eenvoudig te verwerken en is het door het NIBE vastgesteld als meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal.

 

EPC-wijzer Isover leidt naar optimale isolatie-oplossing

Op basis van de nieuwe EPG-norm (NEN 7120) heeft Isover door DGMR diverse berekeningen laten uitvoeren voor vier Agentschap NL referentiewoningen. Daaruit blijkt dat dikker isoleren niet de enige logische mogelijkheid is om meer energie te besparen. Het blijkt ook zeer effectief te zijn om koudebruggen te reduceren en luchtdichtheid te verbeteren. Een EPC van 0,6 is dan ook uitstekend haalbaar binnen gangbare spouwbreedtes, met de standaard isolatie-oplossingen van Isover.

 

Hier zijn alle EPC-besparingen na te rekenen. Ook kunnen hier de bronbestanden van de berekeningen en het DGMR-rapport worden gedownload.

Deel dit artikel

permalink