Woning isoleren veilig of niet?

Die vraag komt op, nadat de familie Thier uit Egmond allerlei mysterieuze ziekteverschijnselen kreeg. Volgens de familie zijn de klachten ontstaan vanaf het moment dat de vloer van hun woning met schuim is geisoleerd.

Atie Verboon, als toxicoloog verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis, ziet een verband met het aanbrengen van het schuim onder de woning. Zij meent dat de problemen te maken kunnen hebben met het verkeerd uitharden ervan. Bewijs hiervoor is er echter niet. Zij pleit er overigens voor dat mensen hun woning zouden moeten verlaten op het moment dat het PUR-schuim wordt aangebracht, zoals ook in de Verenigde Staten het geval is.

Nuon heeft onderzoek laten doen naar de case van de familie Thier. Volgens Ton Boon, woordvoerder van Nuon, kunnen de klachten niet te maken hebben met het schuim en betreft het slechts één geval. Nuon ziet dan ook geen reden de familie schadeloos te stellen. Boon: "Als de regels en procedures zouden moeten veranderen, dan zou dit gelden voor de hele branche."

De NOS besteedde er een nieuwsitem aan. Klik hier voor het nieuwsfragment (Bron: NOS.nl).

Deel dit artikel

permalink