Gecertificeerd Bouwbesluit-dakelement

Met de introductie van het gecertificeerde Bouwbesluit-dakelement SlimFixXT® biedt IsoBouw een antwoord op de aangescherpte eisen ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse in het nieuwe Bouwbesluit.

De nieuwe dakelementen bevatten alle eigenschappen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan alle voorwaarden en deze zelfs te overtreffen, zonder concessies te doen ten aanzien van dikte, vochtbestendigheid, gewicht, mate van overspanningen en verwerking.

 

Eisen nieuw Bouwbesluit

Een belangrijke wijziging in het nieuwe Bouwbesluit met betrekking tot isolatiesystemen is de eis dat bij nieuwbouwprojecten, waarbij de vergunning na 1 april wordt verleend, de Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W moet zijn. Een andere eis is dat constructies grenzend aan het binnen- of buitenoppervlak een minimale brandreactieklasse D moeten hebben. Voor renovatie gelden deze eisen niet.

 

De SlimFixXT dakelementen kenmerken zich door de toepassing van de innovatieve Xire® Technologie. Deze technologie is een door IsoBouw gepatenteerd procedé om een flinterdunne onbrandbare laag te creëren. Op basis van deze technologie zijn de gecertificeerde SlimFixXT dakelementen voorzien van een onbrandbaar Xire-schild. Hierdoor behoren de prestaties met betrekking tot de brandreactie tot de beste in de markt. Testen van Efectis wijzen uit dat SlimFixXT de brandklasse B-s2, d0 kan behalen. Een certificatie of classificatierapport voor de brandreactieklasse is wettelijk verplicht.

 

SlimFixXT is nagenoeg identiek aan het huidige assortiment SlimFix® dakelementen. De dikte, de overspanningsmogelijkheden, de milieuvriendelijke materiaalcomponenten, de recyclebaarheid en de verwerking blijven onveranderd. Oplossingen met gipsplaten zijn met SlimFixXT niet nodig. Het gewicht van de SlimFixXT elementen is dan ook nagenoeg identiek aan die van SlimFix. SlimFixXT is leverbaar in diverse types ten behoeve van pannen- en rietbedekking. De Rc-waarde varieert van 3,5 t/m 7,0. Net als bij SlimFix kunnen de elementen fabrieksmatig worden voorzien met extra’s zoals een dakvenstersparing, goot- of boeiverjonging en paselementen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links