NLA licht bezoekers voor tijdens Vakbeurs Gebouwbeheer

6 juni 2012 - 8 juni 2012

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van het juiste licht grote invloed heeft op prestaties en welzijn van bezoekers en gebruikers. De Nederlandse Lichtassociatie (NLA) gaat bezoekers van de Vakbeurs Gebouwbeheer op 6 – 8 juni in de Jaarbeurs Utrecht daarom actief voorlichten over verantwoord lichtgebruik op de werkvloer.

Op het speciale themaplein ‘LICHT’ presenteren elf ondernemers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gebouwverlichting. Op het themaplein zijn in totaal elf ondernemingen uit de lichtbranche aanwezig om de mogelijkheden op het gebied van verantwoord lichtgebruik te presenteren. Bezoekers van ‘LICHT’ kunnen bovendien deelnemen aan een gevarieerd lezingenprogramma dat de NLA opstelde, met sprekers van onder meer verschillende universiteiten en onafhankelijke brancheorganisaties.

 

Campagne Verantwoord Lichtgebruik op de Werkvloer

Met het themaplein van de NLA tijdens de Vakbeurs wordt mede invulling gegeven aan de campagne Verantwoord lichtgebruik op de werkvloer. Deze nieuwe voorlichtingscampagne ging eerder deze maand van start.

De organisatie wil hiermee gebouwenbeheerders en ondernemers informeren over de invloed van lichtgebruik in utiliteitsgebouwen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat goede verlichting op de werkvloer een positieve invloed op de geestelijke gesteldheid van mensen heeft. Bovendien is licht van essentieel belang voor de preventie van ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden. Ondernemingen kunnen door te kiezen voor verantwoord lichtgebruik en energiezuinige verlichting bovendien tot zo’n 70% te besparen op de energienota.

 

Onderwerpen tijdens het lezingenprogramma

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nederlandse Licht Associatie (NLA)

Links