Prins van Oranje opent Aardwarmtecentrale

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander geeft op donderdag 7 juni het officiële sein voor Aardwarmte Den Haag LIVE! in de aardwarmtecentrale aan de Leyweg in Den Haag.

Met het officiële startsein worden de eerste 300 woningen in Nederland aangesloten op de nieuwe Aardwarmtecentrale. De Aardwarmtecentrale voorziet de woningen van diepe aardwarmte, een vorm van duurzame energie. De woningen zijn onderdeel van het project Aardwarmte Den Haag. Tot 2017 worden in Den Haag Zuidwest ongeveer 4.000 woningen en 20.000 m2 bedrijfsruimte aangesloten op aardwarmte. De toepassing van aardwarmte in deze omvang, reduceert de CO2-uitstoot met meer dan 70 procent ten opzichte van traditionele verwarming. Niet eerder werd in Nederland op deze schaal aardwarmte benut voor de verwarming van woningen en bedrijven.

Het project is een initiatief van Aardwarmte Den Haag, een samenwerkingsverband van gemeente Den Haag, de energiebedrijven Eneco en E.ON Benelux en de woningcorporaties Staedion, Vestia en Haag Wonen. Er is ruim negen jaar gewerkt aan de planvorming en fysieke realisatie van het project met als hoogtepunt de diepe aardwarmteboring in 2010.

 

BRON AFBEELDING: Splinter Architecten bv

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links