Amersfoort brengt rendement zonnepanelen in beeld

Op woensdag 30 mei jongstleden lanceerde wethouder Sebastiaan van ’t Erve van de gemeente Amersfoort de zonnescan, waarmee zichtbaar wordt op welke daken in Amersfoort het rendabel is om zonnepanelen te plaatsen.

De gemeente heeft de zonnescan laten ontwikkelen, om het opwekken van duurzame energie door bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te bevorderen. Het uiteindelijke doel is om in 2030 een CO2-neutrale gemeente te zijn.

De zonnescan is een tool die het bewoners en bedrijven makkelijker maakt om inzicht te krijgen in het opwekken van duurzame energie. Via de zonnescan kunnen bewoners en bedrijven zien hoe rendabel het is om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Door dit te doen, leveren ze een bijdrage aan een duurzaam leefomgeving.

Wethouder Sebastiaan van ’t Erve: “Voor iedere woning in Amersfoort laten we de kansen voor zonne-energie zien, ik hoop dat de bewoners die kansen gaan pakken. Met de warmtescan lieten we al zien wat isolatie oplevert, nu tonen we de kansen van zonnepanelen op het dak.”

 

Open data

De gemeente Amersfoort stelt de data van de zonnescan beschikbaar via de website. Met het beschikbaar stellen van de informatie levert gemeente Amersfoort een bijdrage aan de mogelijkheid om met beschikbare gegevens andere interessante toepassingen te ontwikkelen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links