Duurzame Imagoscan voor CSR Academy

Tijdens het jaarcongres Duurzaam Organiseren > Doen ontving Teun Hardjono van CSR Academy uit handen van Jan Peter Balkenende een waardecheque voor een Duurzame Imagoscan.

Het congres in Burgers’ Zoo in Arnhem begon met een ‘Petje op, petje af’-spel over duurzaamheid. Teun Hardjono, directeur van de CSR Academy, was de uiteindelijke winnaar. Jan Peter Balkenende reikte vervolgens namens Imago Bouwers een cheque ter waarde van €8900 uit voor een Duurzame Imagoscan. Balkenende mag inmiddels een groot voorstander van duurzaamheid worden genoemd. Hij gaf tijdens het congres een lezing over duurzaamheid met als titel ‘de kracht van precompetitieve samenwerking’.

Inspirerende sprekers van toonaangevende bedrijven vertelden tijdens het congres hoe duurzaamheid er op hun agenda uitziet en welke businessmodellen hierbij aansluiten. Kluwer organiseerde het congres in samenwerking met de Radboud Universiteit onder leiding van prof.dr. Jan Jonker, die zelf de resultaten presenteerde van het ‘Nationaal Onderzoek Duurzaam Organiseren' dat door de universiteit wordt uitgevoerd.

 

Duurzame Imagoscan

De Duurzame Imagoscan neemt merkpositionering van een bedrijf als uitgangspunt voor mvo-beleid en communicatie. Imago Bouwer Gerard Vos: “Met de scan krijgt een organisatie een praktisch stappenplan in handen, waarmee ze duurzaamheid nog beter op de agenda kunnen zetten.” Na een scan in drie stappen wordt een eindrapport gepresenteerd met daarin een lijst met aanbevelingen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links