REINÆRDT Deuren nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat REINÆRDT Deuren bv partner is geworden van Duurzaam Gebouwd. Een kort interview met directeur Heino Ufkes.

Wat doet jullie bedrijf?
“Met de productie van bijna een half miljoen deuren en montagekozijnen per jaar is REINÆRDT Deuren bv één van de grotere deurenfabrikanten in Europa. In 25 jaar tijd heeft het bedrijf uit het Overijsselse Haaksbergen zich in Nederland ontwikkeld tot een specialist in het ontwerpen, produceren, leveren en monteren van maatwerkdeuren en –kozijnen voor uiteenlopende utili­teits-, combi- en woningbouwprojecten.” 

Waarin vertaalt zich dat in duurzaamheid?
“REINÆRDT levert deuren met FSC of PEFC gecertificeerd hout en ontwikkelt steeds meer deuren die aan deze almaar groeiende maatschappelijke vraag voldoen. REINÆRDT is parti­cipant van DGBC en neemt verantwoordelijkheid voor het milieu; steeds zoeken naar alternatie­ven voor hout en houtachtige materialen."

Wat zijn jullie kernkwaliteiten?
“Oplossingsgericht, pragmatisch, innovatief en een breed assortiment van producten.  Door geaccrediteerde testinstituten beschikken we over brand, rook, geluid, inbraak, vuurwapen-ballistisch, testrapporten en milieu rapportages.” 

Naar wat voor soort producten of projecten is de vraag vanuit jullie markt het grootst?
“Brandwerende oplossingen met testrapporten.” 

Wat is jullie best verkopende product of project?
“Als product brandwerende, geluidwerende, inbraakwerende deuren. Als project ISALA klinieken in Zwolle, omdat we hier 5.000 deuren, hang en sluitwerk leveren en zelf afgehangen en dit het project is waar we milieuvriendelijke bamboedeuren leveren.

Welk door jullie uitgevoerd project is het meest duurzaam en waaruit blijkt dat?
“Het TNT hoofdkantoor in Hoofddorp. In dit project  hebben wij onze deuren volgens LEED geproduceerd.”

Wat is de reden dat jullie partner zijn geworden van Duurzaam Gebouwd?
“Het is onze opdracht om een gezond bedrijf te zijn dat waarde toevoegt op economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied. Bij ontwikkelingen denken wij continu aan de mogelijke gevolgen voor het milieu. Het is onze plicht na te denken over ons handelen voor de generaties na ons. Bij de keuze voor de grondstof hout, andere te gebruiken grondstoffen, de productie en bij het ontzorgen van de klant nemen wij onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Zo nemen we in de ontwikkelingen steeds vaker alternatieven voor hout of houtachtige materialen op die het milieu niet schaden. Bamboe is hier een mooi voorbeeld van. Partner worden van Duurzaam Gebouwd is voor ons dan een logische keuze.”

Wat verwachten jullie de komende jaren op het gebied van duurzaamheid?
“Een toenemende belangstelling voor houten producten, aangezien hout in de basis een duurzaam alternatief is en het gebruik van grassen, zoals bamboe.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door REINÆRDT Deuren bv

Links