Solar Architecture

28 juni 2012

Op 28 juni aanstaande vindt de derde editie plaats van de Materia Xpert Series, dit keer over het optimaal gebruik van zonlicht in architectuur.

Onder de noemer ‘Solar Architecture’ worden op 28 juni aanstaande in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam onder andere lezingen gehouden door specialisten van het Fraunhofer Instituut, TNO, architect Paul de Ruiter. Ook is er ruimte voor een excursie, presentaties en discussie en worden verschillende kanten van het optimaal gebruik van zonlicht in architectuur belicht. Tevens zal de Solar Car van TU Delft, de Nuna 6, worden gedemonstreerd.

De kracht van dit soort dagen schuilt volgens Els Zijlstra, creatief directeur van Materia, in het samenbrengen van verschillende disciplines rond een thema, om elkaar te ontmoeten en te inspireren. “Zo is er aandacht voor zonne-energie in de natuur, ofwel biomimicry, met voorbeelden waar wij van kunnen leren.  Maar ook bekijken we de mogelijkheden van zonnestroom en hoe die zijn te  integreren in bouwcomponenten.”

Herkenbaar gadget in het programma is het bezoek van de Nuna 6 van de TU Delft, meervoudig winnaar van de Australian Solar Challenge. Zijlstra: “De Nuna 6 rijdt rond en het team houdt een presentatie over hoe zij optimaal gebruik maken van de kracht van de zon. Zij hebben inmiddels vier keer de jaarlijkse race tussen universiteiten gewonnen, dus zij weten waar zij het over hebben!”

Ten slotte demonstreren verschillende exposanten hun aan het onderwerp gerelateerde materialen aan het publiek. Deze materialen zijn gedurende de hele zomer te bekijken in het Materia Inspiration Centre.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links