Kopenhagen? Rio? Kids naar Zeewolde!

21 juni 2012 - 22 juni 2012

Op 21 en 22 juni vindt de eerste Nederlandse Kids Climate Conference plaats. Deze unieke tweedaagse klimaattop is speciaal voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar.

De Nederlandse Kids Climate Conference is een initiatief van een aantal profit en non-profitorganisaties die natuur en milieu hoog op de prioriteitenlijst hebben staan. Zij geloven in duurzame maatregelen op lange termijn om de continuïteit voor de toekomst te waarborgen. Het doel van deze ‘junior’ klimaatconferentie is om – in navolging van de ‘volwassen’ topontmoetingen in Kopenhagen en binnenkort in Rio – de Nederlandse jeugd op een actieve manier bij te laten dragen aan een schonere en betere toekomst. De conferentie vindt plaats op het terrein van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde.

 

Klimaatbundel
Ontdekken dat water schaars is, energie opwekken, een eigen woning bouwen, leren dat tomaten niet groeien in een supermarkt… allemaal workshops die plaatsvinden op de eerste dag van deze klimaattop voor kinderen. Op dag twee werken de deelnemers in competitieverband aan aanbevelingen ter verbetering van het milieu. Deze ideeën worden in de vorm van een klimaatbundel aan een prominente Nederlander aangeboden.

 

Klimaatsong
Eén van de hoogtepunten in het programma is de nieuwe klimaatsong die de kinderen in samenwerking met de bekende rappers Ali B en Yes-R maken. De Kids Climate Conference wordt ondersteund door verschillende bekende Nederlanders, elk specialist op zijn of haar vakgebied.

 

Bundeling van krachten
Opgezet door het Wereld Natuur Fonds, Eneco, Kids Moving the World en Center Parcs en ondersteund door Albron, Post NL en de firma Heijmans is dit evenement het resultaat van een bundeling van krachten. De verschillende partijen willen de jonge generatie bewust maken van alle mogelijkheden van de natuur of, met andere woorden, de aarde doorgeven.

De partners zijn ervan overtuigd dat dit evenement voor iedere deelnemer een bijzonder interessante ervaring zal zijn. Daarnaast zal de winnende school aan het einde van de twee dagen een ‘groene’ prijs, namelijk zonnepanelen inclusief installatie, in ontvangst mogen nemen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links