Nieuw Kennisplatform geeft industrie handvatten voor duurzaamheid

CEO Media BV lanceert een nieuw kennisplatform: Duurzaam Geproduceerd, hét onafhankelijk kennisplatform over duurzaamheid in de industrie.

Het nieuwe kennisplatform informeert en inspireert de professional door nieuws, visies van experts, interessante projecten, innovatieve producten en door het aanbieden van inspirerende evenementen. Tegelijkertijd is Duurzaam Geproduceerd een complementair en interessant netwerk van personen en bedrijven.

 

Expertpanel
Een onafhankelijk Expertpanel van tien topexperts uit de branche heeft zich reeds verbonden aan het platform. Deze snel groeiende groep van deskundigen op het gebied van verduurzaming in de industrie bloggen regelmatig hun visie, ervaringen en tips & trucs.

Hoofdredacteur Harmen Weijer over het nieuwe platform: “Duurzaam ondernemen dringt tot steeds meer bedrijven door. Dat gebeurt deels uit ideële overwegingen, deels omdat het geld oplevert, maar ook omdat klanten er om steeds vaker expliciet om vragen. Tegelijkertijd worden veel bedrijven in de maakindustrie wereldwijd maar ook in Nederland in snel tempo geconfronteerd met de gevolgen bijvoorbeeld grondstoffen- en materiaalschaarste, hogere energieprijzen, water- en afvalproblemen en CO2-uitstootbeperkingen. Duurzaam Geproduceerd is bedoeld om al deze trends en ontwikkelingen dagelijks in beeld te brengen en concreet te duiden.”

 

Delen van kennis en visie
Het platform heeft als missie om de verduurzaming van de industrie te stimuleren door kennis en visie te delen. Tussen overheid en bedrijfsleven; tussen professionals en experts; tussen startups en multinationals. Duurzaam Geproduceerd is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij bedrijven in voornamelijk de maakindustrie, die tevens energie-intensief zijn (zowel in proces als mobiliteit).

De weblog brengt onder leiding van hoofdredacteur Harmen Weijer dagelijks het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en besparingen (water, energie en kosten).

Het platform bestaat uit een weblog, een LinkedIn-netwerkgroep en social media zoals twitter en Facebook. Vanaf 2013 wordt hieraan het Duurzaam Geproduceerd Magazine toegevoegd.

 

Duurzaam Geproduceerd is een product van CEO Media BV, de ontwikkelaar van diverse succesvolle platforms waaronder het Platform Duurzaam Gebouwd. Wietse Walinga, uitgever van CEO Media is enthousiast over de meerwaarde van Duurzaam Geproduceerd voor de lezer: “We zien een enorme kennisbehoefte in de industrie over het thema duurzaamheid in de brede context. We willen hier graag invulling aan geven. De ontwikkeling zoals wij deze met Duurzaam Gebouwd hebben meegemaakt, willen we ook in de industrie gaan ontwikkelen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links