Congres 'Naar een Circulaire Economie: de grondstoffenrotonde in de praktijk'

25 juni 2012

Door specifiek in te gaan op de sector van bouw- en sloopafval wordt het mogelijk om succesvolle organisatorische principes te verkennen.

Op 25 juni organiseert VVM sectie Afval in samenwerking met Utrecht Sustainability Institute (USI) het congres Naar een Circulaire Economie: de grondstoffenrotonde in de praktijk. Het congres besteedt aandacht aan de theorie en praktijk van de overgang naar een Circulaire Economie. De toenemende schaarste aan grondstoffen en daarmee samenhangende sterk stijgende grondstofprijzen worden namelijk een groeiend maatschappelijk en politiek probleem. De beste manier om van de nood een deugd te maken is hergebruik van grondstoffen. De overheid heeft daarop het concept ‘Grondstoffenrotonde’ geïntroduceerd. Hiermee kunnen we van onze huidige lineaire economie overschakelen op een circulaire economie. Materialen die vrijkomen bij afdanking en sloop kunnen terug worden gebracht in de kringloop en zijn daarmee weer van waarde.

Herman Wijffels (USI & UU) en Patrick Vermeulen (RU) gaan met elkaar in debat. Centraal staat de vraag of we van de huidige lineaire economie kunnen overschakelen op een circulaire economie. De tweede debatronde handelt over drie praktijkvoorbeelden van een circulaire economie. Professor Jacqueline Cramer, directeur Utrecht Sustainability Institute, zal optreden als dagvoorzitter.

 

Locatie: Boothzaal (Universiteits Bibliotheek op de Uithof), Utrecht
Aanmelden via e-mail.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links