Duurzaam idee? U heeft nog vier dagen...

Hoe realiseren we een duurzamere samenleving? Iedereen die daarover ideeën heeft, kan zijn suggesties vóór 24 juni aanstaande indienen bij Duurzame Dinsdag. Op 4 september wordt een koffer vol met ideeën aangeboden aan het kabinet.

Al 14 jaar verzamelt Duurzame Dinsdag alle duurzame ideeën uit de samenleving. Duurzame Dinsdag vraagt aandacht voor ideeën die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. De organisatie geeft bij de politiek aan wat nodig is in wet- en regelgeving om duurzaam te kunnen innoveren. Daarnaast pleit Duurzame Dinsdag voor ondersteuning vanuit de politiek en de samenleving om de realisatie van duurzame initiatieven te versnellen.

Rinske van Noortwijk, directeur Greenwish: “Duurzame Dinsdag is belangrijk, omdat het een thermometer is voor de samenleving voor duurzame initiatieven, wat motiveert mensen, wat houdt ze tegen? Duurzame Dinsdag laat zien wat de samenleving bezighoudt op het gebied van Duurzaamheid.”

 

Koffer vol ideeën
Heeft u een goed idee? Dien het dan in voor 24 juni 2012. Na 24 juni worden alle initiatieven door een jury beoordeeld. De organisatie stelt vervolgens een aanbeveling voor het kabinet samen. Op dinsdag 4 september 2012 wordt deze aanbeveling in de Duurzame Dinsdag Koffer aangeboden aan een vertegenwoordiger van het kabinet.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links