Duurzaam Gebouwd Zilveren Sponsor Dutch Green Building Week

De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert van 17 tot en met 21 september de tweede editie van de Dutch Green Building Week. Duurzaam Gebouwd ondersteunt deze week als Zilveren Sponsor.

Na het succes van de eerste editie van de Dutch Green Building Week organiseert de DGBC ook dit jaar een Dutch Green Building Week. Van 17 september t/m 21 september staat Nederland in het teken van Duurzaam Bouwen en Ontwikkelen. Onder de noemer ‘GREEN INSPIRATION’ is het doel Nederland te inspireren actief aan de slag te gaan met duurzaam bouwen en ontwikkelen.

 

World Green Building Week
De Dutch Green Building Week sluit aan bij de World Green Building Week: wereldwijd brengen alle Green Building Councils van 17 tot en met 21 september hun initiatieven en die van hun participanten onder de aandacht. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

 

Samenwerken en interactie
De Dutch Green Building Week staat helemaal in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. We willen participanten actief betrekken bij het invullen van het (lokale) programma, de organisatie en communicatie. Samenwerken en interactie staan centraal.

DGBC Participanten worden gestimuleerd om de Dutch Green Building week te ondersteunen door bijvoorbeeld een eigen evenement / activiteit te organiseren.

 

Duurzame 50 Vastgoed NL
Tijdens het slotfeest van de DGBW op 21 september in WTC Amsterdam is de uitreiking van de Duurzame 50 Vastgoed NL, een initiatief van DGBC en Duurzaam Gebouwd.

Een onafhankelijke jury is hiervoor momenteel op zoek naar de meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en vastgoed in Nederland. De gebouwde omgeving is namelijk verantwoordelijk voor ruim 40% van het energieverbruik en ruim 30% van het afval in Nederland. Hier valt enorm veel CO2-reductie te behalen.

De vijftig genomineerde professionals geven door concrete acties op dit moment invulling aan duurzaamheid in de vastgoedbranche.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links