Solar WiFi Hotspot in Arnhem

Stichting Wireless Arnhem wil gratis draadloos Internet in Arnhem mogelijk maken. Hierbij is gekozen voor een bijzondere uitvoering: De Solar WiFi Hotspot.

In Arnhem zijn al 3 hotspots gerealiseerd. De vierde werd 4 juli door wethouder Margreet van Gastel in werking gesteld. En wel in de zojuist gecreëerde kantoortuin aan de achterzijde van Centraal Station Arnhem.

Opdrachtgever is de Gemeente Arnhem.

Solar Hotspot
Bijzonder aan deze WiFi hotspot is dat hij volledig autonoom op zonne-energie functioneert.

Specialst De Stroomplantage plaatste de 6 meter hoge mast op het plein. Bovenop de mast wordt een zonnepaneel geplaatst dat zijn stroom met behulp van de juiste regelapparatuur direct aan de WiFi ontvanger kan leveren, of aan de accu. En als er onvoldoende zonlicht is, blijft de WiFi ontvanger op de accu nog geruime tijd functioneren.

Op deze manier is een geheel autonome WiFi hotspot gecreëerd. Dus mocht de netstroom in het naastgelegen WTC gebouw eens uitvallen, dan kunnen de ‘getroffen’ zakenmensen met hun (opgeladen) laptop of smartphone in de kantoortuin op het Stationsplein rustig doorgooglen, tweeten, whatsappen, of ...... gewoon hard werken. 

Het gaat hier om een pilot-project waarbij betrokken partijen ervaring in het veld opdoen om vervolgens nog veel meer ‘Solar Hotspots’ te realiseren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links