Infoblad Ervaringen met energieprestatiecontracten voor scholen

Op dit moment zijn veel contracten voor het technisch beheer en onderhoud van gebouwen nog inspanningscontracten, terwijl er behoefte is aan (energie)prestatiecontracten. Prestatiecontracten maken de prestatie van de leverancier meetbaar en objectief evalueerbaar. Agentschap NL publiceert een nieuw infoblad over dit onderwerp.

Steeds meer organisaties sluiten energieprestatiecontracten af. Binnen scholen in Nederland wordt deze contractvorm nog maar in beperkte mate toegepast.

Een aantal scholen dat deelneemt aan het NESK-project (NESK = programma 'Naar Energieneutrale Scholen en Kantoren') heeft de eerste stappen op het gebied van prestatieafspraken gemaakt. Dit Infoblad stelt kennis en leerervaringen uit deze projecten beschikbaar. Gemeenten en schoolbesturen (en ook installateurs, adviseurs en

gebouwbeheerbedrijven) kunnen de ervaringen en voorbeelden gebruiken bij het opstellen van contracten voor scholen op basis van prestaties. Het Infoblad sluit aan op de Leidraad Energieprestatiecontracten voor beheer en onderhoud van Agentschap NL en is opgesteld door Corporate Facility Partners.

Onderwerpen die in het Infoblad aan bod komen:

Het infoblad is via onderstaande link gratis te downloaden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Links