Producenten vragen BTW-verlaging op warmtepompen in brief aan kabinet

De producenten van warmtepompen, verenigd in de Dutch Heat Pump Association (DHPA), heeft in een brief aan het kabinet opgeroepen om een BTW-verlaging op warmtepompen door te voeren van 21% tot 6%. Volgens de DHPA kunnen huiseigenaren en woningcorporaties hiermee op een goedkopere manier de eigen energierekening verlagen en het thuiscomfort verbeteren.

In de brief is met nadruk gesteld dat de marktpartijen “absoluut geen subsidieregeling” opgetuigd willen zien, aldus Peter Wagener, voorzitter van de DHPA. Wagener stelt dat in de nieuwsbrief Signaal van de Duurzame Energie Koepel, de koepel van branche-organisaties van duurzame energiebedrijven.

Wel BTW-verlaging
De DHPA reageert met dit verzoek op de subsidiepot van € 52 miljoen die voor zon-pv is geopend. Wagener: “Het is opmerkelijk dat ‘Den Haag’ met deze subsidieregeling wel duidelijk kiest voor één technologie. En dat terwijl de overheid tot nu toe heel duidelijk hebben geroepen niet voor één technologie te willen kiezen. Dat is nu politiek besloten, maar wij zouden graag voor warmtepompen willen zien dat er een BTW-verlaging komt. Het is fiscaal relatief eenvoudig uit te voeren. Bovendien is het niet te verwachten dat de Europese Commissie in Brussel moeilijk doet, want in Frankrijk betalen kopers van warmtepompen ook een verlaagd BTW-tarief.”

Bron: DE Koepel

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links