Nederlandse fondsen CBRE verbeteren duurzaamheidsprestaties

CBRE Global Investors heeft het derde Sustainability Report gepubliceerd waarin zij opnieuw hun ambitie versterken om de meest duurzame vastgoed belegger in Nederland te worden.

Het Sustainibility rapport omvat de prestaties van het Dutch Residential-, Office- en Retail Fund, inclusief details aangaande de duurzaamheids initiatieven en de impact hiervan op de resultaten van de fondsen.

Het Dutch Office Fund heeft zich gericht op het verminderen van het energiegebruik van haar gebouwen met behulp van real time data monitoring en een verbeteringsscan voor de klimaatinstallaties van alle gebouwen in haar portefeuille. Daarnaast heeft het fonds zich gericht op het stimuleren van groene initiatieven onder de huurders, door met hen informatie en brochures te delen met ideeën om gemakkelijker te kunnen besparen op energie en afval.

Het Dutch Residential Fund heeft de gemeenschappelijke ruimten voorzien van groene energie, waardoor het gemiddelde energielabel van de portefeuille fors verbeterd is en heeft het aantal 'niet-groene' energie labels voor de woningen in hun portefeuille sterk is verminderd.

Het Dutch Retail Fund heeft het gemiddelde energielabel over de hele portefeuille verbeterd van een C naar een B label. Daarnaast is de CO2 uitstoot van het fonds gedaald met maar liefst 64%. Ook heeft het fonds zich gericht op het stimuleren van haar huurders op het gebied van duurzaamheid: dit heeft geresulteerd in haar eerste getekende ‘green lease’ voor winkels.

Als een resultaat van de inspanningen zijn zowel het Dutch Retail Fund en als het Dutch Office Fund betitelt als een ‘Green Star’ in het Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) onderzoek van 2011. GRESB is een initiatief van toonaangevende beleggers die zich inzetten om de duurzaamheid van private en publieke vastgoedfondsen wereldwijd te beoordelen en verbeteren. Daarnaast werd het Dutch Residential Fund uitgeroepen tot het op een na duurzaamste woningfonds ter wereld.

Hans Copier, Country Manager Nederland, zegt: "CBRE Global Investors uit haar ambitie om leidend zijn op het gebied van duurzaamheid, door een partner te zijn voor onze stakeholders en de standaard te stellen voor samenwerkingsmogelijkheden binnen onze branche. Hiermee verlagen we onze impact op het milieu en werken we aan een betere toekomst."

Dowload hier het het derde Sustainability Report

Afbeeldingen: Beursplein in Rotterdam (CBRE)

Deel dit artikel

permalink