Siemens Nederland gecertificeerd voor CO2-prestatieladder

Siemens Nederland voldoet aan de eisen voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Inspecteurs van certificeerder Bureau Veritas hebben dit na een bezoek aan de diverse vestigingen van Siemens Nederland geconcludeerd en het bijbehorende certificaat aan de onderneming verleend.

Gedurende de audit is vastgesteld dat de Siemens organisatie zich in de volle breedte bewust is van het verantwoord omgaan met CO2. De Raad van Bestuur en het verantwoordelijk management hebben hiervoor hun commitment uitgesproken. Daarnaast zijn ook de systemen van Siemens Real Estate (SRE) klaar voor het monitoren en ondersteunen van de CO2-doelstellingen. Het fleetmanagement van Siemens werd tijdens de audit getypeerd als showcase voor het verantwoord omgaan met energie.

De doelstelling van Siemens Nederland om in 2012 twee procent te besparen op het eigen energieverbruik en CO2-emissie is ambitieus maar wel realistisch. Siemens Nederland zal op korte termijn starten met de renovatie van haar hoofdkantoor in Den Haag, waarbij duurzaam gebruik van energie een uitgangspunt zal zijn.

Siemens wil voor haar relaties een duurzaamheidspartner zijn in de gehele keten. Daarom neemt het bedrijf eerst besparende maatregelen in eigen huis en zal het in een volgende fase ketenpartners vragen hetzelfde te doen. Daarbij zal van hen gevraagd worden energiebewust te acteren bij de inzet van producten en diensten.

Wereldwijd heeft Siemens AG de eigen CO2-uitstoot ten opzichte van 2006 met 22 procent terug gebracht en de waterconsumptie met 33 procent. Klanten realiseerden in 2011 met behulp van het groene portfolio van Siemens een reductie van de CO2-uitstoot met 317 miljoen ton. Dit is gelijk aan de gezamenlijke jaarlijkse uitstoot van Berlijn, Delhi, Hong Kong, Istanboel, Londen, New York, Singapore en Tokyo. Siemens AG staat al jaren op plaats 1 van de Dow Jones Sustainability Index in de categorie Diversed Industrials en won het afgelopen jaar de 2011 German Sustainability Award.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links