Plantaardige dakbedekking op provinciehuis Overijssel

Op 30 juli heeft Olster Dakwerken uit Steenwijk de nieuwe dakbedekking op de Statenzaal van het provinciehuis van Overijssel in Zwolle opgeleverd.

Het gaat om een witte reflecterende dakbedekking die is geproduceerd op plantaardige basis. Het onderliggende dakisolatiepakket is geproduceerd op dezelfde basis en geeft het dak een aanzienlijk hogere isolatiewaarde dan volgens het bouwbesluit noodzakelijk is.

 

‘Launching customer’
Met de dakbedekking wordt het energieverbruik binnen in het bestuurscentrum sterk teruggedrongen door beperking van de koelvraag in de zomer en van het warmteverlies in de winter. De Provincie Overijssel is ‘launching customer’ van deze innovatieve dakbedekkingmaterialen in Nederland. Dat wil zeggen dat de provincie de eerste is die dit materiaal in Nederland gebruikt.

 

A+++
Verder wordt in 2013 een nieuwe generatie zonnecellen geplaatst op het dak van de Statenzaal waarmee energie wordt opgewekt waarvan de opbrengst veel hoger is dan van huidige generaties zonnecellen. Overijssel zal daarbij opnieuw optreden als launching customer van dit innovatieve Nederlandse product. Verder wordt in 2013 de dakbedekking op de brug en het hoofdgebouw vervangen. Met al deze maatregelen verbetert het energielabel van het provinciehuis verder tot A+++, wat voor een gerenoveerd gebouw buitengewoon hoog is.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links