Fiscale uitbreiding rekentool kantoortransformatie

Na de eerdere lancering van de online rekentool kantoortransformatie door SBR en bbn adviseurs in juni is de rekentool nu, in samenwerking met Deloitte belastingadviseurs, doorontwikkeld op fiscaal vlak.

Volgens Deloitte zijn de omstandigheden op fiscaal gebied bij elke transformatie een belangrijk onderdeel in de business case. Om de fiscale gevolgen van onder andere BTW mee te nemen in de rekentool, is er een samenwerking ontstaan tussen bbn adviseurs, SBR en Deloitte. Middels een vragenlijst wordt een indicatie gegeven van de belastingtechnische gevolgen van de voorgestelde transformatie. Door te sturen op de ingrepen die in het kantoor worden gedaan, kunnen de fiscale gevolgen volgens Deloitte zelfs worden verkleind.

 

Summerclass op 21 augustus
De Rekentool Transformatie is in het leven geroepen om inzicht te krijgen in de financiële haalbaarheid van het transformeren van een kantoorgebouw naar appartementen. Tijdens de komende Summerclass van 21 augustus kunt u een introductie op de rekentool krijgen en de mogelijkheden van de tool in de praktijk ervaren. U mag uw eigen gebouw ‘meenemen’. SBR organiseert deze Summerclass in samenwerking met bbn adviseurs voor gebouw & gebied. Zie ook onze eerdere berichtgeving over de verschillende Summerclasses.

Ook de nieuwe versie is vanaf heden weer gratis te gebruiken via de website van bbn adviseurs.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs

Links