Planningstool voor configuratie zonne-energiesystemen

Centrosolar Benelux, leverancier en producent van zonne-energiesystemen, introduceert Centrocheck, een online planningstool waarmee installatiepartners van Centrosolar zelf zonne-energiesystemen kunnen configureren.

De tool werd al gebruikt in Duitsland, waar moederbedrijf Centrosolar AG is gevestigd. Vanwege het succes daar wordt het gereedschap nu ook in alle andere landen waarin het bedrijf PV-systemen levert beschikbaar gesteld.

 

Optimale afstemming
Centrocheck is een online planningstool die een uitgebreide weergave biedt van het systeemontwerp van zonne-energie-installaties. De tool is volgens Centrosolar het enige planningsysteem waarmee installateurs gedetailleerde calculaties van de systeemopbrengst kunnen maken. Het voorziet hen van alle benodigde informatie voor het plannen en installeren van een PV-systeem. Erik de Leeuw, commercial director van Centrosolar Benelux: “Centrocheck helpt de installateur de afzonderlijke onderdelen van het zonne-energiesysteem optimaal op elkaar af te stemmen. Voor de consument is het van belang dat alle componenten van het systeem goed op elkaar aansluiten. Alleen met vakkundige installatie van de juiste materialen kan het maximale rendement uit de zonne-energie-installatie worden gehaald.”

 

Efficiencyvoorspellingen
Installateurs kunnen het complete zonne-energiesysteem plannen en daarbij alle parameters individueel benaderen: van dak- en inverterschetsen en installatietekeningen tot rendements- en efficiencyvoorspellingen. De gebruiker kan een 3D-schets van het dak maken die kan worden gedraaid en ingezoomd. Tevens worden obstakels op het dak die voor problemen kunnen zorgen meegenomen in het systeemontwerp. Het programma verzamelt alle benodigde projectdocumenten, waaronder datasheets, kabelsystemen en installatieschetsen. Via een geïntegreerde functionaliteit kan de positie en helling van het dak en de hoeveelheid instraling op het oppervlak worden bepaald. Gebruikers kunnen daarnaast met behulp van een aparte online map alle planningsgegevens opslaan, downloaden en printen op basis waarvan Centrosolar een persoonlijke offerte kan opstellen.

 

Demonstreren bij de klant
Centrocheck is beschikbaar voor installatiepartners van Centrosolar. Installateurs kunnen door middel van een training gecertificeerd partner van Centrosolar worden en rekenen op technische en commerciële ondersteuning.
Centrocheck is verkrijgbaar voor partners van Centrosolar. De tool is tevens als app verkrijgbaar en kan dus op verschillende mobiele apparaten worden gebruikt, zoals de tablet-pc of mobiele telefoon. Dankzij de app kunnen installateurs het ontwerp direct bij hun klant demonstreren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links