Inschrijving Nederlandse Bouwprijs gestart

4 februari 2013 - 9 februari 2013

In de categorieën ‘Gebouwen’, ‘Bouwmaterialen en -systemen’ en ‘Civiele kunstwerken als bruggen, viaducten en tunnels’ kunnen tot 3 oktober kunnen producten, diensten, processen of projecten worden ingezonden voor De Nederlandse Bouwprijs 2013. De inzendingen worden getoetst aan de hand van de criteria ‘kwaliteit’, ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’. De jury hecht daarbij veel belang aan het gebruik van bio-based materialen.

De nominaties worden 19 november aan de pers gepresenteerd in Media Plaza in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. De winnaars worden woensdag 6 februari bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Het Gala is onderdeel van de Internationale BouwBeurs 2013 die van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Bezoekers van de beurs kunnen hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Het thema van De Nederlandse Bouwprijs 2013 is Bewust bouwen. Ir. M.L.A.M. van Hezik, Voorzitter Stichting De Nederlandse Bouwprijs: “De Nederlandse Bouwprijs waardeert inzenders die bewust bouwen. Met oog voor de toekomst en de wensen van de eindgebruiker.”

Net als twee jaar geleden kent De Nederlandse Bouwprijs ook een aanmoedigingsprijs voor young professionals die een opvallende bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van een gebouw, civiel kunstwerk of (bio-based) bouwmateriaal of -systeem. De bouwsector wordt opgeroepen collega’s uit hun bouw-of productieteam voor te dragen in de categorie ‘Talent met toekomst’.

De Nederlandse Bouwprijs wordt voor de twaalfde keer uitgereikt aan bijzondere initiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de bouwsector. Inzendingen mogen een internationaal karakter hebben, zolang de Nederlandse inbreng van essentieel belang is.

De jury staat onder voorzitterschap van mevrouw drs. K.M.H. Peijs, commissaris van de Koningin Provincie Zeeland: “Pioniers die succesvolle bouwprojecten realiseren of mogelijk maken waarbij groene bouwmaterialen een geschikt alternatief bieden, belonen wij graag. Deze initiatieven ziet de jury als een inspiratie en stimulans voor de gehele bouwketen. Vanzelfsprekend ga ik ervan uit dat bewust bouwen ook veilig bouwen betekent. Samen met de jury kijk ik vol verwachting uit naar uw bijdrage! ”

 

Inschrijven kan via de website. Daar staat ook het reglement en de samenstelling van de jury.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links