Energetic City 2050, INCLUSIEF UPDATE 7/1/2013

Hoe ziet de stad er uit als alle stadsbewoners in de toekomst zelf gaan zorgen voor hun energie; samen of alleen.  Hoe kan een stad worden ontworpen die ruimte geeft aan eigen energie en meer autonome keuze biedt aan stadsbewoners?

Het energielandschap van de stad verandert wanneer de stad zelf voor haar energie zorgt. Deze energie wordt nu nog opgewekt buiten de stad en maakt met haar leidingen en buizen vooral gebruik van de verborgen ruimte onder de stoeptegels. Juist stadsbewoners beginnen zich nu te roeren en brengen energie bovengronds. Samen wordt gezocht naar plekken; naar oplossingen voor de stad van de toekomst.

 

Energetic City 2050 is een ontwerpend onderzoek naar een nieuw energetisch panorama voor de stad van de toekomst. Die stad is een bestaande stad (Arnhem), in de loop van de toekomst getransformeerd naar een duurzaam samenspel van productie en consumptie van energie. Energie heeft zich verknoopt met andere systemen die onder druk staan: mobiliteit, voedsel, water, grondstoffen, gemeenschapszin en autonomie. Fossiele bronnen en energiereuzen zijn ouderwets. Met vindingrijkheid en improvisatie organiseren stadsbewoners en stadsgebruikers hun eigen energievoorziening. Samen of alleen.

Expeditie naar de toekomst
De ‘Expeditie’ Energetic City 2050 is op zoek naar een nieuw energetisch panorama voor de stad in 2050. Met inspiratie van bevlogen toekomstdenkers uit verschillende vakdisciplines ga je tijdens de Expeditie Energetic City 2050 op onderzoek naar het toekomstig samenspel van Energie, Ruimte en Autonomie in de stad.
Drie professionele ontwerpteams hebben in opdracht van Alliander en de Gemeente Arnhem in de afgelopen maanden elk een eigen visie uitgewerkt. Zij zouden hun toekomstbeeld oorspronkelijk presenteren tijdens een visiecongres.

Congres vervallen (UPDATE d.d. 7 januari 2013)
De organisatie heeft besloten om het congres niet door te laten gaan. Het team werkt op dit moment aan de publicatie van het boek Energetic City 2050, waar op dit moment alle tijd en aandacht naartoe gaat...

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links