Werkconferentie 'Van Durban tot Meterkast'

27 september 2012

Op 27 september vindt in de Oude Kerk te Delft de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ plaats. De werkconferentie, waarbij onder andere het ontwikkelen van innovatieve verdienmodellen centraal staat, is bedoeld voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwketen, zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de overheid.

Momenteel doen in de bouw vele nieuwe concepten hun intrede. Met name op het terrein van duurzaam bouwen en verduurzamen van bestaande bouw is er een groeiende vraag naar nieuwe producten en innovatieve oplossingen. Op de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ staat één van de belangrijkste pijlers van dit nieuwe denken centraal: het ontwikkelen van innovatieve verdienmodellen. Het vizier wordt daarbij gericht op verduurzaming van bestaande bouw, zoals kantoren, woningbouw en zorgvastgoed.

 

Praktijkcasussen
Na een aantal prikkelende inleidingen gaan de deelnemers innovatieve verdienmodellen ontwikkelen aan de hand van speciaal geselecteerde praktijkcasussen. Deze betreffen o.a. ‘duurzame herontwikkeling van kantoorpanden’; ‘duurzame woningrenovatie en labelverbetering’; ‘duurzame renovatie van een monument’ (Oude Kerk); ‘duurzaam leasen van kantoorinrichting’ en ‘onderhoud en verduurzaming van zorgvastgoed’.
In het programma onder andere bijdragen van Rabin Baldewsingh (wethouder Duurzaamheid gemeente Den Haag); Bas Nootenboom (wethouder Duurzaamheid gemeente Barendrecht); Vincent Gruis (hoogleraar Housing Management TU Delft); Jan-Paul Schop (directeur USP Marketing Consultancy). Dagvoorzitter is Christoph Maria Ravesloot, lector Innovatie Bouwproces en Duurzaamheid aan de Hogeschool Rotterdam.

 

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van deze werkconferentie zijn Gemeente Den Haag, Dunea, UNETO-VNI, Bouwend Nederland, Vernieuwing Bouw, Stadsgewest Haaglanden, Stadsregio Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden. De werkconferentie is de vierde in een reeks van succesvolle bijeenkomsten over duurzaamheid in bouw.

 

Datum: 27 september 2012
Aanvang: inloop vanaf 12.00 uur. Start programma om 13.00 uur.
Slottijd: 17.30 uur einde programma. 19.00 uur einde netwerkborrel.
Locatie: Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, 26 11 HP Delft.
Kosten: deelname is kosteloos.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links