'De Techniek Achter Nederland' gestart

‘De Techniek Achter Nederland', waarin UNETO-VNI de prestaties van de Nederlandse installatiebranche centraal stelt, is vanaf vandaag te zien op TV.

Onder de noemer De Techniek Achter Nederland brengt RTL-Z een tiendelige televisieserie, verschijnt er een boek en start de branchevereniging voor de Nederlandse elektrotechnisch en werktuigkundig installateurs een social media campagne.

 

Uitdagingen
In de tv-serie De Techniek Achter Nederland – vanaf vandaag te zien op RTL-Z – komt elke week één thema aan de orde, uiteenlopend van Nieuwe Mobiliteit en Een tweede leven voor gebouwen tot Werken met water. Spraakmakende projecten van Nederlandse installatiebedrijven laten zien dat hoogwaardige kennis en innovatie essentieel zijn voor een leefbare toekomst.
In het boek krijgen de prestaties van de installatiebranche weliswaar volop aandacht, maar er is bovenal ruimte voor de (toekomst)visie van een groot aantal gezaghebbende opinieleiders uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Mensen als Herman Wijffels, Bernard Wientjes, Paul Schnabel en Wubbo Ockels vertellen wat naar hun mening de belangrijkste uitdagingen zijn waar Nederland voor staat.

 

Duurzaamheid troef
Ex-astronaut en wetenschapper Wubbo Ockels waarschuwt bijvoorbeeld dat de mensheid poker speelt met het milieu. Tegelijkertijd verwacht hij dat er de komende jaren veel ten goede gaat veranderen en dat de installatiebranche daarin een sleutelrol gaat vervullen.
Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW wijst erop dat duurzame energieopwekking noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijfsleven. Hij ziet de installatiebranche als duurzaamheidskoploper van Nederland.
BOVAG-directeur Koos Burgman voorspelt revolutionaire ontwikkelingen in het verkeer. Hij denkt daarbij aan een doorbraak van de elektrische auto, zeker als de overheid normen oplegt en fiscale voorwaarden stelt.

 

Uitzendschema

 

De uitzendingen worden uitgezonden op

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI

Links