Roy Vercoulen Vice President Europa C2C Products Innovation Institute

Het Cradle to Cradle® Products Innovation Institute heeft deze week bekend gemaakt dat Roy Vercoulen haar team zal gaan versterken als Vice President Europa. Hij wordt primair verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van het enthousiasme voor C2C-gecertificeerde producten bij bedrijven en consumenten. Daarnaast zal hij de activiteiten in Europa opstarten en coördineren.

Het Cradle to Cradle®-productcertificeringssysteem is een standaard voor de continue kwaliteitsverbetering die designers en producenten stimuleert om mooie producten te ontwikkelen van een hoge kwaliteit die innovatief, gezond, en veilig zijn.
“Bedrijven in Nederland hebben zowel C2C-productcertificering als het concept erachter omarmd en Roy heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Hij heeft belangrijke partnerschappen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden ontwikkeld. We zijn er erg blij mee dat hij ons team komt versterken”, Aldus Bridgett Luther, President van het Cradle to Cradle® Products Innovation Institute.

“Deze belangrijke stap voor het instituut laat zien dat Cradle to Cradle® een internationale beweging is die een hele gemeenschap vertegenwoordigd. Ik ben er erg blij mee dat we een kantoor gaan openen in Nederland, waar zoveel geweldige bedrijven als Ahrend, Auping, Cosentino, Desso, DSM, Jalema, Mosa, Staco, Vanderlande Industries, Van Gansewinkel en Van Houtum het goede voorbeeld geven voor C2C-certificering”, Aldus bestuurslid Warner Philips.

 

Cradle to Cradle Products Innovation Institute
Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute is een nonprofit organisatie die is opgericht door William McDonough en Michael Braungart om een omslag te bewerkstelligen in de manier waarop we producten maken. Het is de missie van het instituut om een standard te bieden voor continue kwaliteitsverbetering die productontwikkelaars en ontwerpers helpt om gezonde en veilige producten te maken voor onze wereld.
Het instituut gebruikt het protocol voor Cradle to Cradle®  product certificering en werkt samen met leiders uit de academische wereld, milieuorganisaties, overheden en industrieën. Het doel van deze samenwerking is om een standaard voor het beoordelen, toetsen en continue verbeteren van producten te bieden, gebaseerd op de volgende vijf criteria:

  1. Veilige grondstoffen en materialen
  2. hergebruik van materialen
  3. Hernieuwbare energie en CO2-manamegent
  4. Het borgen en verbeteren van waterkwaliteit
  5. Sociale gelijkheid

Producten die voldoen aan bovenstaande, transparante toetsingscriteria mogen het Cradle to CradleCM certificeringsmerk voeren.

Deel dit artikel

permalink