Energielabelposter voor Utrechts Archief

Rob Boerée, directeur Energie en Klimaat van Agentschap NL, overhandigde afgelopen week een energielabelposter aan wethouder Gilbert Isabella van de gemeente Utrecht, voor de ingrijpende verduurzaming van Het Utrechts Archief. Het gebouw ging van energielabel G naar A en is nu modern en comfortabel.

“Agentschap NL wil namens het rijk de gemeente complimenteren met dit goede voorbeeld”, aldus Boerée.

 

Symbool voor verduurzamingsaanpak
De uitreiking vond plaats tijdens de Dutch Green Building Week, waarin vele duurzame en bijzondere gebouwen centraal stonden. De poster werd volgens Boerée uitgereikt als symbool voor de verduurzamingsaanpak van de vastgoedportefeuille van de gemeente. In tien jaar tijd worden 700 gebouwen verbeterd.

 

Goed voorbeeld
Het gebouw aan de Alexander Numankade heeft een grote verandering ondergaan. De binnenplaats werd geïntegreerd in het gebouw en er zijn diverse isolatiemaatregelen toegepast, zoals HR++ glas, isolatie geveldelen, dak en energiezuinige verlichting.

“Het gebouw is nu niet alleen veel prettiger voor de gebruikers, de medewerkers van het archief en die van het kinderdagverblijf, maar een mooi gebouw heeft ook een positief effect op de leefomgeving”, geeft wethouder Isabella aan. “De gemeente wil lokale bedrijven stimuleren om energie te besparen, en we moeten dan natuurlijk zelf ook het goede voorbeeld geven.”

 

De video over het gebouw is online te bekijken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Links