Drie BREEAM-NL In Use-certificaten voor CBRE Global Investors

CBRE Global Investors heeft tijdens het slotfeest van de Dutch Green Building Week drie BREEAM-NL In Use certificaten ontvangen voor bestaande winkelcentra. De Passage en de Corridor in Veenendaal zijn beide beloond met drie sterren (Very Good) voor zowel de gebouweigenschappen (Asset) als voor het onderdeel Beheer. Winkelcentrum en parkeergarage Elzaspassage in Helmond kreeg voor beide onderdelen twee sterren (Good).

Martijn Vlasveld, Asset Manager Retail & Sustainability van het CBRE Dutch Retail Fund ontving de certificaten uit handen van DGBC-bestuursvoorzitter Jaap Gillis en directeur Stefan van Uffelen. “We zijn verheugd dat we na onze primeur met het eerste BREEAM in Use label voor Beursplein – de Koopgoot – in Rotterdam nu nog eens drie van onze belangrijkste winkelcentra kunnen bekronen met een goede BREEAM In Use-score”, aldus Martijn Vlasveld. “Met de hoge scores voor deze centra onderstrepen wij onze ambitie om de meest duurzame vastgoedbelegger van Nederland te zijn.”

 

Veenendaal
De Corridor Passage is een gecombineerd winkelcentrum dat ruim 30.000 m2 groot is en bijna de helft van het winkelgebied van Veenendaal beslaat. De Passage is in 1995 gebouwd, in 1998 gerenoveerd en in 2009 uitgebreid verbouwd. Winkelcentrum De Corridor is in 1999 aan de Passage toegevoegd. CBRE: “Ook dit winkelcentrum laat zien dat met actief management van CBRE en beheer van EPM Actys winkelcentra vele decennia succesvol kunnen zijn en dat ook gebouwen die al lang bestaan een goede duurzaamheidsscore kunnen halen.”

 

Helmond
Winkelcentrum Elzaspassage in Helmond heeft een oppervlakte van bijna 17.000 m2 en is midden in het centrum van Helmond gelegen. Het winkelcentrum is in 1952 gebouwd en in 1969, 1989 en 2005 gerenoveerd, inclusief uitbreidingen. CBRE: “Het winkelcentrum bestaat al meer dan zestig jaar en we zijn erg verheugd dat wij dankzij het actieve management van CBRE en beheerder WPM en de vele upgrades, nu nog steeds zo’n succesvol winkelcentrum hebben dat ook zo’n hoge duurzaamheidsscore haalt.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council

Links