Green Deal Zakelijke Dienstverlening Kantoren getekend

MKB-Nederland en VNO-NCW werken samen met het kabinet via een nationale groene groeistrategie aan een verduurzaming van de Nederlandse economie en economische kansen. Op 20 september jl. tekenden Brink Groep en MKB-Nederland de Green Deal Zakelijke Dienstverlening Kantoren tijdens het nationale MKB-Nederland Congres.

De deal is een direct resultaat van een rijksbreed ingezet traject dat is gebaseerd op het Duurzaamheidsakkoord en wat is bedoeld om concrete knelpunten te slechten die ondernemers hinderen bij het realiseren van duurzaamheidsinitiatieven. Hiervoor worden met branches en bedrijven concrete Green Deals gesloten. MKB-Nederland zegt toe om eind 2013 bij tenminste 480 bedrijven 20% energiebesparing en bij twintig bedrijven een vergroening van de energievoorziening te realiseren.

 

Verduurzamen bestaand kantoorvastgoed
Brink Groep geeft invulling aan de Green Deal Zakelijke Dienstverlening, waarbij de focus ligt op het verduurzamen van bestaand kantoorvastgoed van het MKB. Onderdeel van de samenwerking is om bij circa twintig ondernemers een quickscan te maken van het bestaande vastgoed, gebruikmakend van Leaf. Leaf is een tool van IBISapps waarmee de financiële consequenties van investeringen in duurzamer vastgoed inzichtelijk worden gemaakt. Vervolgens wordt er samen met de ondernemer een financieel haalbaar, duurzaam maatregelenpakket samengesteld met als doel energie te reduceren, maar ook andere duurzame effecten te realiseren. De ondernemer kan vervolgens zelf aan de slag met dit advies, eventueel ondersteund door Brink Groep.

Indien u uw bedrijf wilt verduurzamen kunt u contact opnemen met Jim Teunizen van Brink Groep via (06) 53 43 93 21. U kunt hem ook mailen.

 

Op de foto: Gerrit Westerveld van Brink Groep (li) en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Links