Beheer en inzicht energieverbruik

Het Legrand Energy Management Network (LEMN) is een nieuw draadloos netwerk voor het monitoren en schakelen van verlichting en apparatuur op iedere werkplek.

Gebruikers kunnen met behulp van een dongel en software alle elektrische apparaten en de verlichting per werkplek schakelen, groeperen en tegelijkertijd het energieverbruik monitoren en beheren. Organisaties kunnen door het inzicht in hun energieverbruik een substantiële besparing op de energiekosten realiseren van 20 tot 30%. Legrand Nederland lanceert met LEMN een eenvoudige oplossing voor energiemanagement met een hoog comfortniveau.

 

Geen extra leidingen
Het netwerk is volledig in te stellen naar de wensen en het gedrag van de gebruiker. Met behulp van opbouw- en inbouwmodules kunnen zij zelf bepalen welke apparaten in het netwerk worden opgenomen. LEMN biedt gebruikers een eenvoudig beheer van en inzicht in het verbruik van energie, temperatuur en luchtvochtigheid. Dit inzicht kan onnodig energieverbruik voorkomen, bijvoorbeeld veroorzaakt door de slaapstand van computers en beeldschermen. Het netwerk is flexibel en daardoor altijd simpel en draadloos uit te breiden met meer modules en sensoren. De installatie van LEMN vereist geen extra leidingen en geen aanpassingen aan de bestaande installatie. Het kan dus eenvoudig worden meegenomen naar een nieuwe locatie. Dankzij de forse besparing op de energiekosten heeft de gebruiker het LEMN binnen circa drie jaar terugverdiend.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Legrand Nederland B.V.

Links