Duurzaam bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo heeft warmtetracé

Alle bedrijven op Boekelermeer Heiloo zijn vanaf afgelopen maandag aangesloten op een collectief warmtenet van HVC. Hiermee maakt Heiloo een verdere stap in het verduurzamen van het bedrijventerrein.

Wethouder Désirée Schmalschläger opende afgelopen vrijdag met trots het nieuwe warmtetracé: “Duurzaamheid zit voor mij in innovatie en is geen ‘kommer en kwel’. Dit bewijs heeft HVC met het aansluiten op het warmtetracé dan ook bewezen. De ondernemers op ons duurzame bedrijventerrein leveren vanaf vandaag een mooie bijdrage aan een verminderde CO2-uitstoot van zo’n 75% ten opzichte van traditionele energieproductie uit fossiele grondstoffen als aardgas. Dit terwijl de ondernemer geen concessies hoeft te doen in zijn bedrijfsvoering.”

 

Geen fossiele brandstoffen
HVC directeur Dion van Steensel is blij om Heiloo te kunnen helpen in de verduurzaming van het energieverbruik. “Door aan te sluiten op het collectieve warmtenet verbranden deze bedrijven geen fossiele brandstoffen meer om hun panden te verwarmen. De HVC afvalenergiecentrale is als het ware hun gezamenlijke CV-ketel. Daar produceren we veel warmte bij de verbranding van afval, dat niet meer kan worden recycled. Met deze warmte verwarmen we het water in het warmtenet en daarmee verwarmen we de Boekelermeer Heiloo. Dat is winst voor het milieu en voor de bedrijven die er gebruik van maken: lagere CO2-uitstoot en ontzorging op gebied van warmtevoorziening.”

 

Meer dan energie
De gemeente richt het bedrijventerrein op vele gebieden duurzaam in. wethouder Désirée Schmalschläger: “Duurzaamheid betreft meer dan alleen energie. Zo geven wij bijvoorbeeld extra aandacht aan de beeldkwaliteit, de bebouwingsdichtheid, de waterhuishouding en de groenstructuur. Door de aansluiting op het warmtetracé maken we dan ook een hele belangrijke stap in de verdere verduurzaming van het bedrijventerrein.”

 

Fotobijschrift: Wethouder Désirée Schmalschläger en HVC-directeur Dion van Steensel openen officieel het HVC meerwarmte tracé.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links