Congres '7 jaar frisse scholen & andere bouwstenen…'

7 november 2012

Op 7 november 2012 organiseren Agentschap NL en Bouwstenen voor Sociaal het congres ‘7 jaar Frisse Scholen en andere Bouwstenen voor de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2013’. De bijeenkomst biedt ondersteuning bij actuele vraagstukken rond huisvesting van onderwijs en ander maatschappelijk vastgoed. Ook wordt de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2013 voorbereid.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle bestuurders, managers en professionals in het maatschappelijk vastgoed en vindt plaats in theater Spant! in Bussum. De bezoeker gaat volgens de organisatie naar huis met de nieuwste inzichten, nieuwe inspiratie en interessante contacten.

 

Frisse Scholen
In de ochtend staan de ervaringen van zeven jaar Frisse Scholen en kansen voor de toekomst centraal. Hiervoor worden deskundigen op naam uitgenodigd. De resultaten worden geëvalueerd en er wordt bepaald wat nog meer nodig is om meer scholen fris te krijgen. Klik hier voor meer informatie en recente publicaties over frisse scholen.

 

Middagprogramma
De middag staat open voor belangstellenden en biedt praktische informatie over nieuwe oplossingen, tips en trucs, instrumenten en praktijkvoorbeelden over frisse scholen en gemeentelijk vastgoed.
De aftrap wordt verzorgd door de voorzitters van betrokken brancheverenigingen: Ralph Pans (VNG), Kete Kervezee (PO-Raad), Lex Staal (Branche-organisatie Kinderopvang) en Marijke Vos (MOgroep). Daarna volgt een aanbod van interessante parallelsessies over duurzaam vastgoedbeleid, maatschappelijk vastgoed als business case, gebiedsgericht ontwikkelen, energieneutrale gebouwen, (instrumenten voor) energiezuinige scholen met een goed binnenklimaat, vastgoedorganisatie, installatietechnieken, lokale makelpunten, prestatiecontracten en ESCo’s en duurzame meerjaren onderhoudsplanningen.
Belangstellenden kunnen tevens terecht op de kennismarkt of zich inschrijven voor een adviesgesprek over frisse scholen of het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed.

 

Nieuwe Agenda Maatschappelijk Vastgoed
De resultaten van de dag worden ten slotte vertaald naar punten voor de nieuwe Agenda Maatschappelijk Vastgoed, die zich richt op samenwerking en krachtenbundeling. De agenda wordt overhandigd aan Annemarie Jorritsma, Bestuursvoorzitter VNG, burgemeester Almere en partner van Bouwstenen voor Sociaal.

 

Aanmelden
Voor bestuurders, managers en professionals die werkzaam zijn bij scholen en gemeenten is deelname aan het congres kosteloos. Andere deelnemers betalen € 475,- exclusief BTW.  Voor het volledige programma aanmelden kunt u hier klikken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Links