Cradle to Cradle® voor de gebouwde omgeving

De basis voor het onlangs verschenen themadeel over Cradle to Cradle® in editie 14 van Duurzaam Gebouwd wordt gevormd de publicatie Cradle to Cradle® criteria for the built environment.

Dit is de enige publicatie over C2C in de gebouwde omgeving die gezamenlijk wordt ondersteund door de medeoprichters van C2C, Michael Braungart en William McDonough. De publicatie werd ontwikkeld als gevolg van de grote verscheidenheid aan interpretaties die zijn gepubliceerd over wat Cradle to Cradle® in de gebouwde omgeving is.

Nederlandse vertaling
Gelukkig kon de publicatie onlangs, met ondersteuning van Rijkswaterstaat, in het Nederlands worden vertaald en grafisch worden bijgewerkt. De Nederlandse versie ‘Cradle to Cradle® voor de gebouwde omgeving’ is nu online verkrijgbaar.

De publicatie bevat de definitie van een ‘Cradle to Cradle® gebouw’, die toepasbaar is op alle soorten gebouwen: woningen, kantoren, fabrieken, stadions en ziekenhuizen. Tevens worden criteria en methoden voor ontwerpers, architecten en ingenieurs beschreven om de C2C-definitie en de drie C2C-principes in de gebouwde omgeving toe te passen.

Ik verheug mij op uw interesse en motivatie om gezamenlijk te bouwen aan een betere toekomst!

Tekst: Erik van Buuren; Vertaler ‘Cradle to Cradle® voor de gebouwde omgeving’; Senior advisor Cradle to Cradle®

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links