Duurzaam en groen kantoor

Eind vorig jaar is het Belgische bedrijf YPS gestart met de bouw van nieuwe eigen kantoren en een nieuw magazijn. De energiezuinige nieuwbouw is voorzien van 100% groene energie.

Onlangs werden de laatste loodjes gelegd aan de indeling van het magazijn; de medewerkers hebben echter al enkele maanden geleden hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe kantoorpand. De kantoorruimten met ontvangstruimte, vergaderzaal en keuken hebben een totale oppervlakte van 270 m2.

Duurzame energie
YPS heeft duidelijk alle troeven ingezet op gebied van duurzame energie. Van energiebesparende maatregelen tot het opwekken van groene energie. Aan de hand van zonnepanelen, een zonneboiler en een windturbine wordt groene energie opgewekt. De warmtepomp zorgt voor de aansturing van de vloerverwarming.

Hiernaast zijn diverse belangrijke energiebesparende toepassingen gebruikt en maatregelen genomen. Zo is de nieuwbouw voorzien van super isolerende beglazing, led-verlichting, domotica en een warmterecuperatiesysteem (warmteterugwinning) met hoog rendement. Verder is het gebouw voorzien van veel ramen, zodat een optimale instraling van natuurlijk daglicht mogelijk is. De toiletten zijn allemaal voorzien van spaartoets en gerecycleerde papieren doekjes.

Elektrisch rijden
Bovendien werd een laadpaal geïnstalleerd met twee oplaadpunten die de twee elektrische wagens in hun wagenpark voorziet van groene stroom. Het gaat hier om twee wagens van het merk Renault Fluence ZE waar de verkopers gebruik van maken om zich te verplaatsen naar hun klanten. In hun toekomstplannen willen ze meerdere laadpalen installeren en alle wagens in hun huidige wagenpark vervangen door elektrische wagens.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door YPS

Links