BlueGen en Revolto winnende innovaties op Energie 2012

De Spirit of Innovation Award, de prijs voor exposanten van vakbeurs Energie 2012 met een energiebesparende innovatie, is gewonnen door exposant Ceramic  Fuel Cell met de BlueGen brandstofcel. De Revolto zonnecollector van Jannes Heilmann won de Young Energy Award, een prijs voor studenten of pas afgestudeerden.

De winnaars zijn dinsdag 9 oktober bekendgemaakt op de vakbeurs Energie 2012 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Beide prijzen zijn een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de industrie en bouw.  

BlueGen
De jury beoordeelde 26 inzendingen voor beide prijzen. De vakjury kende voor de Spirit of Innovation Award de meeste punten toe aan de BlueGen brandstofcel van Ceramic Fuel Cell. Deze brandstofcel op groengas (of aardgas) voor thuis of op kantoor heeft een zeer hoog elektrisch rendement van 60%. De BlueGen kan in de volledige elektriciteit- en warm-tapwater behoefte voorzien en realiseert daarbij 50 – 100% C02-reductie. De jury is van mening dat dit product interessant is omdat het klaar is voor smartgridtoepassingen. Hoewel de BlueGen niet geschikt is voor alle woningen, is het feit dat de brandstofcel op groen gas werkt een voordeel vanwege de bestaande infrastructuur.

Revolto
De Revolto van Jannes Heilmann is een compacte, zeer efficiënte zonnecollector met een geïntegreerde tank, die onder het raam kan worden geïnstalleerd. Het is klein, eenvoudig op te hangen en produceert het hele jaar door warm water voor de douche van een klein huishouden. Er kan gemakkelijk geld en C02 mee worden bespaard.
De jury vindt dit een sympathiek voorstel dat nog wel goed moet worden uitgewerkt maar een goede marketingwaarde kan hebben.  De zonnecollector komt vooral in het buitenland maar ook bijvoorbeeld op de camping van pas.

De vakbeurs Energie 2012 duurt nog tot en met vandaag.
Energie 2012 vindt tegelijkertijd plaats met de vakbeurzen Milieu en Surface.

 

Op de foto v.l.n.r.: Richard Butter (projectmanager VNU Exhibitions), Frank de Groot (hoofdredacteur EnergieGids), winnaar Jan-Willem Tolkamp (sales manager Benelux van Ceramic Fuel Cells) en Jos Bijlman (juryvoorzitter).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links