Duurzaamheid als opdracht

Valstar Simonis ziet het als noodzaak de samenleving duurzaam te maken. Door te werken aan comfortabele en flexibele gebouwen die de leefomgeving niet belasten wordt aan die ambitie inhoud gegeven. Vanuit deze verantwoordelijkheid heeft Valstar Simonis haar eigen ‘ABC Duurzaamheid’ gepubliceerd.

De tweede druk is onlangs verschenen. Hierin staan niet alleen succesvolle voorbeelden van duurzaam bouwen, maar ook een beschrijving van verschillende beoordelingsmethodieken. Deze leiden tot een beter inzicht in de duurzaamheidprestatie in de verschillende levensfasen van een gebouw (ontwerp, bouw en exploitatie). Lager energieverbruik, verbeterde flexibiliteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, efficiënt water- en materiaalgebruik, comfort en levensduur: het zijn allemaal aspecten van duurzaamheid van de gebouwde omgeving die aan bod komen.

BREEAM-experts
Eén van de mogelijkheden om de duurzaamheidprestatie van bouwwerken te meten is BREEAM-NL. Valstar Simonis heeft voor alle disciplines BREEAM-experts in huis (Nieuwbouw, In Use en Gebiedsontwikkeling). U kunt ook bij het bedrijf terecht voor een BREEAM-assessor. Met een quickscan maken zij voor u inzichtelijk welke BREEAM-score tot de mogelijkheden behoort. De BREEAM-experts van Valstar Simonis kunnen u begeleiden tijdens ontwerp- en (ver)bouwwerkzaamheden.

U kunt de gratis publicatie ‘ABC Duurzaamheid’ opvragen door een e-mail te sturen naar Marjolijn Schrok.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Valstar Simonis

Links