Marcel van Haren nieuwe expert bij Duurzaam Gebouwd

Het doet ons deugd u te kunnen melden dat Marcel van Haren is toegetreden als expert tot het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Marcel van Haren is branchemanager voor de Nederlandse Licht Associatie (NLA) en werkzaam bij Werkgeversorganisatie FME in Zoetermeer. Binnen FME zijn meerdere brancheverenigingen van leveranciers van technische producten voor gebouwen, waarmee veelvuldig onderling overleg is over onderwerpen als de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Als vervolg op zijn technische opleiding heeft hij bedrijfskunde gestudeerd en in 2011 een MBA-opleiding afgerond bij TSM Business School.

Van Haren begon zijn carrière in de service van kantoorautomatisering, waarna hij uiteindelijk meer technisch commerciële functies heeft gehad in bedrijven in de gebouw- en industriële automatisering. In 2005 heeft hij de overstap gemaakt naar de dienstverlening voor bedrijven; in eerste instantie bij Mikrocentrum in Eindhoven en sinds begin 2009 werkt hij bij FME als branchemanager voor de NLA.

Speerpunten van de afgelopen jaren waren het bewustmaken van de markt van het energiebesparingspotentieel van verlichting, o.a. in de Taskforce Verlichting. Ook is Van Haren actief in de Europese Verlichtings Associatie CELMA, wat per 1 januari 2013 overgaat in Lighting Europe.

In zijn rol voor de NLA kijkt hij met name naar de mogelijkheden om met verlichting energie te besparen en tegelijkertijd een kwalitatief betere leef- en werkomgeving te bieden. Verlichting is volgens Van Haren bij uitstek geschikt om mensen zich in hun omgeving prettiger te laten voelen.

Deel dit artikel

permalink