Energie besparen zonder te investeren

13 november 2012

Het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid organiseert op 13 november 2012, in samenwerking met Honeywell Building Solutions en Fakton, een workshop over ESCo’s en energieprestatie(contracten). Ofwel koppelen van investeringen aan energiebesparingen.

In de zoektocht naar budget-neutrale maatregelen om energiedoelstellingen te behalen, maken steeds meer bedrijven gebruik van investeringsbedrijven, zogenaamde Energy Service Companies (ESCo’s). Een energy service company (ESCo) is een bedrijf dat de benodigde investering voor energiebesparingen op zich neemt en de beste energieoplossing kiest om deze besparingen te realiseren.

In Nederland worden ESCo’s al jaren ingezet in de zorg; vooral voor grootverbruikers van energie –kantoren, bedrijfsruimten, winkels, onderwijsinstellingen, corporaties en gemeenten – kunnen ESCo’s interessant zijn. Een hoog energieverbruik betekent dat er relatief eenvoudig een grote energiebesparing kan worden gerealiseerd.

De workshop – bestemd voor iedereen die zicht wil krijgen op het besparen van energie maar hiervoor niet de benodigde investeringskosten op zich kan nemen – geeft inzicht in onderzoek naar de mogelijke energiebesparing en subsidieaanvragen, bijbehorend projectmanagement, financiering, monitoring van het energieverbruik en het onderhoud van de installaties.

 

Datum: 13 november 2012
Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Prijs: € 325,– (excl. BTW), inclusief studiematerialen, koffie en thee. (Vroegboekkorting van 15% tot 29 oktober 2012)
Aanmelden: een mail sturen naar met als onderwerp ‘Workshop - ESCo’s en energieprestatiecontracten’

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links