Lineaire prestatiegarantie op zonnepanelen

Sinds 1 augustus 2012 geeft Centrosolar Benelux, producent en leverancier van zonne-energiesystemen, een lineaire prestatiegarantie op al haar S-Class zonnepanelen.

Een lineaire garantie op zonnepanelen beschrijft voor elk jaar nauwkeurig de minimale prestatie van de zonne-energie-installatie. Dit biedt consumenten zekerheid over de te verwachten opbrengst van hun installatie en zorgt daarmee voor een maximale investeringsbescherming.

Vastgesteld minimum prestatieniveau
De nieuwe garantievoorwaarden vervangen het vorige twee-niveaus-model, dat de consument verzekerde van een minimale algehele paneelprestatie voor de eerste 10 of 26 jaar. De lineaire garantie geeft de prestatiegarantie specifieker weer door het prestatieniveau voor elk individueel jaar vanaf de aanschaf te beschrijven. Consumenten zijn daardoor nu verzekerd van een vastgesteld minimumniveau van prestaties van hun zonnepanelen en daarmee een bepaalde minimum opbrengst per jaar. Hiermee wordt de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de opbrengst voor netbeheerders aanzienlijk verhoogd.

80 procent na 26 jaar
Tijdens het eerste jaar garandeert Centrosolar een paneelprestatie van ten minste 97 procent van het gecertificeerde minimale nominale vermogen. In de daaropvolgende 25 jaar garandeert het bedrijf dat de prestatie nooit meer dan 0,68 procent per jaar zal afnemen. Na 26 jaar is het nominale vermogen van de zonnepanelen dan nog steeds ten minste 80 procent.

Centrosolar is het enige bedrijf in de branche dat een 26-jarige lineaire prestatiegarantie biedt. Michiel van Schalkwijk, Managing Director van Centrosolar Benelux: "Verschillende producttests hebben de hoge kwaliteit van onze zonnepanelen inmiddels bevestigd. Wij voeren tijdens de productie van de panelen dan ook meer dan zestig maatregelen uit voor kwaliteitsborging. Daarnaast voert het Duitse kwaliteitskeurinstituut TÜV Rheinland externe tests uit om te controleren of onze panelen bestand zijn tegen PID en tegen zout- en ammoniakconcentraties in de lucht. Hierdoor hebben wij onze garantievoorwaarden kunnen uitbreiden en bieden wij onze klanten nu nog betere bescherming voor de lange termijn.”

Met terugwerkende kracht
“De hoge kwaliteit en lange levensduur van onze producten wordt niet alleen bereikt door onze systemen in onze eigen Sonnenstromfabrik in Duitsland te fabriceren, maar ook doordat de panelen volledig uit kwaliteitsonderdelen worden vervaardigd, welke bijna allemaal afkomstig zijn van Europese leveranciers”, aldus Van Schalkwijk.

De lineaire prestatiegarantie is met terugwerkende kracht van toepassing op alle zonnepanelen die verkocht zijn vanaf 1 juli 2012. De nieuwe voorwaarden hebben geen gevolgen voor de productgarantie. Deze blijft onverminderd geldig.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links