Vraag naar verduurzaming commercieel vastgoed groeit

Uit een onderzoek van medio dit jaar over duurzaam vastgoed door het Vastgoedforum Midden-Nederland – een kennis- en netwerkplatform op het gebied van vastgoed – kwam onder andere naar voren dat te weinig inzicht in de kosten en de baten van verduurzaming (54%) en een gebrek aan financiële middelen (48%), de grootste belemmeringen zijn voor de verduurzaming van vastgoed.

Overige belemmeringen zijn een gebrek aan technische kennis en problemen met vergunningen en regelgeving.

Onderzoek
Toch bleek dat ruim een derde van de ondervraagden bezig is met het verduurzamen van bestaand vastgoed. Zeventig procent van deze projecten richt zich met name op energiebesparing.

Nuon heeft als energiepartner voor het verduurzamen van vastgoed, een uitgebreid onderzoek gehouden onder projectontwikkelaars, beheerders en eigenaren en bundelt deze kennis in een whitepaper  met als titel ‘Meer vraag naar duurzaam commercieel vastgoed’. Hierin geeft Nuon haar visie op het verduurzamen van commercieel vastgoed en het energievraagstuk dat daar onderdeel van uitmaakt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Opvallend is dat duurzaam vastgoed meer opbrengt. Het effect is het grootst tussen energielabel D en energielabel C. Samenwerking tussen verschillende partijen is essentieel om uiteindelijk het verduurzamen van vastgoed te bewerkstelligen.

Wilt u meer weten? Download dan hier de whitepaper (na registratie van uw gegevens).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nuon

Links