Nieuwe voorzitter Rotterdam Climate Initiative

Afgelopen week is Jeroen van der Veer officieel aangetreden als nieuwe voorzitter van de Council van het Rotterdam Climate Initiative (RCI). Daarmee wordt hij een belangrijke adviseur én ambassadeur van het RCI. Van der Veer volgt Ruud Lubbers op.

De Council is het adviesorgaan van het RCI, met belangrijke vertegenwoordigers uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven. Jeroen van der Veer: “De ontwikkeling naar een duurzame wereldhavenstad die Rotterdam heeft ingezet, is nodig voor een gezonde economische ontwikkeling op de langere termijn. Samen met alle betrokkenen hoop ik Rotterdam verder te helpen met innovatie en activiteiten op het gebied van energie en klimaat.”

“Als geen ander”
Van der Veer bekleedde diverse nationaal en internationaal toonaangevende functies. Naast bestuursvoorzitter van Shell, was hij recentelijk voorzitter van de Topsector Energie. Alexandra van Huffelen, vice-voorzitter van de RCI-Council en wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam: “Wij zijn erg blij met Van der Veer als nieuwe adviseur en ambassadeur van het RCI. Met zijn kennis van de energie- en industriesector is hij als geen ander in staat om samen met ons de duurzaamheidstransitie in de Rotterdamse haven, industrie en de stad voor elkaar te krijgen.”

Eén van de grootste
Van der Veer volgt Ruud Lubbers op als voorzitter van de Council. Lubbers was in 2007 kwartiermaker van het RCI. Vanaf het begin was hij ook voorzitter van de Council. Lubbers heeft het RCI nationaal en internationaal mede op de kaart gezet als één van de grootste en meest ambitieuze klimaatprogramma’s. De afgelopen periode heeft hij zich vooral ingezet voor een verantwoorde overgang naar een biobased economy, de ontwikkeling van Rotterdam als ‘bioport’ en de Rotterdamse aanpak op het gebied van CO2-afvang, -transport en -opslag (CCS). De komende maanden zal hij zijn werkzaamheden voor het RCI afronden.

Rotterdam Climate Initiative
Het RCI richt zich op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025, en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam NV, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs. Als daadkrachtige en innovatieve wereldhavenstad neemt Rotterdam samen met bewoners, bedrijven en instellingen haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links